دكتر سيما فردوسي در گفتگو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" افزود: رشته روانشناسي در مقطع دكتري هنوز نو پا است و جاي بيشتري براي كار كردن دارد.
وي تصريح كرد: اطلاعات و تحقيقات در رشته روانشناسي بايد جديد و در دسترس اساتيد و دانشجويان اين رشته قرار بگيرد. كتابخانه هاي موجود در دانشگاه هاي كشور آخرين اطلاعات را در اين رشته به راحتي و سريع در اختيار دانشجويان و اساتيد قرار نمي دهد.
در گرايش باليني رشته روانشناسي، دانشجو بايد با مراجعين و بيماران به طور مستقيم در ارتباط داشته باشد. اين در حالي است كه بيمارستان هاي كشور زير نظر وزارت بهداشت و دانشگاه ها زير نظر وزارت علوم، تحقيقات و فناوري هستند و به اين دليل دانشجويان نمي توانند به راحتي با اين مراكز ارتباط برقرار كنند |
وي خاطرنشان كرد: در اين زمينه فشار بيشتر بر روي اساتيد اين رشته است. اين اساتيد خودشان بايد براي دانشجويان، از بيماران و مراجعين كلينيك هاي درماني خود استفاده كنند.
دكتر فردوسي در ادامه افزود: گرايش هاي روانشناسي در مقاطع دكتري آنقدر تخصصي نيستند و دانشجو فقط با گذراندن چند واحد تخصصي به عنوان روانشناس تربيتي و روانشناس كودكان استثنايي فارغ التحصيل مي شود.
وي يادآور شد: رشته روانشناسي در تقسيم بندي و طبقه بندي گرايش ها دچار مشكل است و در اين زمينه يك اجماع نظر كلي وجود ندارد.
اين استاد دانشگاه شهيد بهشتي در ادامه تصريح كرد: در حال حاضر كشور ما به رشته روانشناسي اجتماعي، روانشناسي محيطي و روانشناسي جنايي و دادگاهي بسيار احتياج دارد كه متأسفانه اين رشته ها هنوز در دانشگاه هاي كشور ما ايجاد نشده است.
وي افزود: رشته روانشناسي با پژوهش عجين شده است و دانشجويان در اين رشته بايد فعاليت هاي پژوهشي به عنوان كارهاي عملي و انفرادي را ارائه دهند.
دكتر فردوسي خاطرنشان كرد : ما در اين رشته در زمينه انجام پژوهش مشكل نداريم. پژوهش ها بيشتر بايد به صورت كاربردي و عملي ارائه شوند.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي تصريح كرد: دانشجويان در مقاطع كارشناسي ارشد و بالاتر بايد خود صاحب نظريه اي باشند و تفكر خلاق در اين زمينه داشته باشند، نه اينكه همان اصول سنجيده شده و درك شده را تكرار كنند.
نظر شما